Alpha Dualcaps i Euthyrox?

Kupila sam alpha dualcaps 36 nutrients. Nemam stitnjacu i pijem euthyrox. Da li to smijem uzimati s euthyroxom ako da kako?

Euthyrox i Alpha Dualcaps možeš uzimati, ali ne istovremeno. Najvažnije je držati razmak jer željezo i kalcij, iz dodatka, mogu oslabiti apsorpciju levotiroksina. Zato je cilj da Euthyrox ide sam ujutro natašte, a dodatak kasnije tijekom dana.

Da bude jednostavno, ovako najčešće izgleda siguran raspored:

Vrijeme Što uzeti? Napomena
ujutro, natašte Euthyrox s vodom, bez hrane
30 - 60 min kasnije doručak bez dodatka tada
ručak ili večera Alpha Dualcaps barem 4 h od Euthyroxa

Ključ je razmak od najmanje 4 sata između levotiroksina i dodatka koji sadrži minerale.

Kod sastava dodatka, obrati pažnju na: željezo, kalcij, magnezij i cink jer upravo oni najčešće smanjuju iskorištenje Euthyroxa ako su preblizu dozi lijeka.

Kod hrane i napitaka, vrijedi isto pravilo opreza. Kava, veća količina vlakana, soja i orašasti plodovi mogu utjecati na apsorpciju ako su preblizu uzimanju tablete.

Kod kontrole terapije je najbolje da, nakon uvođenja novog dodatka, provjeriš TSH (tiroidni stimulirajući hormon / tireotropin) prema planu liječnika. Ako se jave: umor, ubrzan puls, nervoza ili promjena tjelesne mase, javi se ranije radi moguće prilagodbe doze.

Nemoj mijenjati dozu Euthyroxa na svoju ruku, nego prvo provjeri nalaze i dogovori plan s liječnikom.

Ako te zanima više o ovoj temi, pogledaj:

Ako i dalje imaš pitanja o Euthyroxu i dodacima prehrani, javi se.

Za ovaj odgovor, pomogle su mi informacije s: