Pozdrav, Sin ima problem s hemoglobinom(nasljedna sferocitoza),nakon godine dana treba piti sirup koji u sebi ima folnu. Zanima me je li bolje uzimati imunosal junior ili pediakid 22vitamina?
Hvala na pitanju, dobrodošla na Forum
.
Kod djece s nasljednom sferocitozom i niskim hemoglobinom, folna kiselina može biti korisna, ali izbor dodatka ne bi trebao ovisiti o tome je li proizvod „za imunitet“ ili „s vitaminima“.
U ovom slučaju, važniji su sastav i doza, a ne sama vrsta proizvoda.
Imunosal Junior i Pediakid 22 vitamina nisu isti izbor. Prvi je više usmjeren na potporu imuniteta, a drugi djeluje kao širi multivitamin.
Ako je cilj samo folna kiselina, bolje je uzeti proizvod koji ima tu tvar u jasno navedenoj dozi i bez nepotrebnih dodataka. Ako je cilj pokriti više vitamina, Pediakid 22 vitamina može biti praktičniji, ali i dalje ga treba odabrati uz savjet pedijatra ili hematologa.
U praksi bih bila oprezna s dodatkom „za imunitet“ kad dijete ima kroničnu hemolizu i anemiju. Nije pametno uzimati dva slična proizvoda istovremeno bez kontrole jer može doći do suviška ili nečega što nije potrebno.
Ako dijete ima: jaku slabost, žuticu, ubrzan rad srca, bol u trbuhu ili se stanje pogoršava, javite se pedijatru ili hematologu.
Ako te zanima više o ovoj temi, baci pogled na:
Ako imaš još nejasnoća, slobodno nastavi raspravu ispod.
Za ovaj odgovor, pomogli su mi:
Pozdrav,
Hvala na detaljnom odgovoru,sada mi je lakše razumijeti. Hematolog je preporučio Imunosal Junior,tako da će onda to koristiti.
Nema na čemu, drago mi je da sam ti pomogla i sretno u brizi za dječaka. Tu smo ako još nešto zatreba. ![]()